Ekparkett

De flesta oljevaxade ekparketterna i Color Collection har färgade ytor. Färgbehandlingen görs med ett aningen glansigt UV-härdat, färgat oljevax som gör golvet lätt att underhålla och ger det en naturlig och varm nyans. Denna kollektion innefattar också produkterna Oak Smoked där ytlagret är mörkfärgat med en klar eller lätt färgad oljevaxad finish.

Färgbehandling av ek görs primärt på Classic och Rustic, där de naturliga ådrorna och färgvariationen i träet är som bäst. Det jämna ådermönstret hos Select är mindre lämpat för färgning så sorten betsas normalt med ljusa nyanser. Våra oljevaxade produkter kan användas utan ytterligare behandling, direkt från förpackningen.


Oljevaxfärgerna ARCTIC, COGNAC, EBEN och NORDIC finns också med mattlackad finish. Det gör att du kan behålla samma färg och karaktär i hela inredningen utan att göra avkall på hållbarheten. För områden med ett större slitage, som t.ex. tamburer och kök rekommenderar vi mattlackade produkter. Oljevaxade produkter kan användas i vardagsrum, sovrum och andra mindre trafikerade områden. Det generella utseendet förblir detsamma i hela området.

Endast en liten del av golvet syns på bilderna. Observera att trä är ett levande material och att det alltid finns naturlig variation i nyanserna och ådrorna. Beroende på skärmens färginställningar motsvarar bilden inte alltid produktens verkliga färg.