Furuparkett

Furuparketterna i Original Collection är behandlade med genomskinligt vitt oljevax, aningen glansigt klarlack eller mattlack. Dessa behandlingstyper får fram träets naturliga nyans och egenskaper. När behandling med genomskinliga vita oljevaxer används, behandlas furu med lut som fördröjer den naturliga förmörkningen av furu och det behåller också den ljusa färgen hos golvet längre. Behandling med lut och vitt oljevax har en lång tradition i Skandinavien och är fortfarande mycket populär i t.ex. Danmark. Klara och genomskinliga vita behandlingar framhäver träets naturliga färgvariationer mer än t.ex. färgbehandling, så de säkerställer att trägolvet har ett naturligt utseende. Furuträparketterna i Original Collection passar utmärkt i sommarstugan eller andra utrymmen där ett traditionellt plankgolvsutseende är önskvärt.

OBS! Det är typiskt för furu att bli mörkt och rödaktigt snabb p.g.a. UV-strålning. Furu har ett generellt kvistigt utseende. Furu tillverkas i en enda standardkvalitet där träets naturliga ådror, färgvariationer och kvistighet, inklusive friska kvistar och knotiga kvistar, individuella runda kvistar och ett mindre antal svarta kvistar och fyllda kvisthål.

Endast en liten del av golvet syns på bilderna. Observera att trä är ett levande material och att det alltid finns naturlig variation i nyanserna och ådrorna. Beroende på skärmens färginställningar motsvarar bilden inte alltid produktens verkliga färg.