Lärkträparkett

Lärkträparketterna i Original Collection är behandlade med antingen klart oljevax eller mattlack. Dessa behandlingstyper får fram träets naturliga nyans och egenskaper. Klara och genomskinliga vita behandlingar framhäver träets naturliga färgvariationer mer än t.ex. färgbehandling, så de säkerställer att trägolvet har ett naturligt utseende. Lärkträparketterna i Original Collection passar utmärkt i sommarstugan eller andra utrymmen där ett traditionellt plankgolvsutseende är önskvärt.

OBS! Stora färgvariationer mellan olika brädor är typiskt för lärkträ. Nyanserna kan variera från ljusgult till rödaktigt. Lärkträet har också ett kvistigt utseende. Lärkträprodukterna är tillverkade i en enda standardkvalitet, med träets naturliga ådror, färgvariationer och naturliga kvistar, men också små runda kvistar och små fyllda kvisthål och tjärhål. Lärk rekommenderas inte att installeras med golvvärme om man kan inte garantera att relativ fuktighet i rummet ska bli ständigt mellan 40 – 60Rh. Den här art av trä kan få sprickor om används i torrare förhållanden.

Endast en liten del av golvet syns på bilderna. Observera att trä är ett levande material och att det alltid finns naturlig variation i nyanserna och ådrorna. Beroende på skärmens färginställningar motsvarar bilden inte alltid produktens verkliga färg.