Sorteringar

Hitta din egen stil

Timberwise-golvens sorteringar anger antalet kvistar och träådror. Tumregeln är att Select-sorteringarna är utvalda och nästan kvistfria, medan Rustic tillåter kvistar, ojämna nyanser och kitt. Det finns givetvis skillnader som är specifika för träslag, vilket innebär att sorteringarna av olika träslag inte nödvändigtvis kan jämföras med varandra. Vårt breda urval ger något för alla och passar varje specifikt behov och ändamål.

Ask Select

Select är utvald, diskret, jämn i färgnyansen och nästan kvistfri. I den här sorteringen tillåts naturlig nyansvariation och struktur samt friska kvistar av fågelögonstorlek.

Ask Classic

Classic är en sortering i vilken träets naturliga ådror och färgnyanser syns tydligt, med naturlig kvistighet där kvistarna till antalet är få och små. Classic-sorteringens färgnyans är en aning mörkare än Select. Classic sorteringen tillåter kittade kvisthål. Sorteringen fås med en vit ytbehandling.

Ask Olive

Olive är en sortering som har fått sitt namn av den mörka kärnveden som också kallas oliv. Färgnyanserna mellan de olika plankorna kan vara stora och en del har ingen mörk kärnved. Kvistar och grupper av kvistar samt kittade kvistar godkänns också.