Sorteringar

Hitta din egen stil

Timberwise-golvens sorteringar anger antalet kvistar och träådror. Tumregeln är att Select-sorteringarna är utvalda och nästan kvistfria, medan Rustic tillåter kvistar, ojämna nyanser och kitt. Det finns givetvis skillnader som är specifika för träslag, vilket innebär att sorteringarna av olika träslag inte nödvändigtvis kan jämföras med varandra. Vårt breda urval ger något för alla och passar varje specifikt behov och ändamål.

Ek Select

Select är utvald, jämn i färgnyansen och nästan kvistfri. Sorteringen inkluderar kittade kvistar av fågelögonstorlek, för ek karaktäristiska speglar, dvs. en figur som bildas av kärnvedens ådror, samt färgnyanser beroende på träådrornas utseende.

Ek Classic

Classic är en sortering i vilken träets naturliga ådror, färgnyanser och små mörka kvistar syns tydligt. Sorteringen tillåter en naturlig kvistighet där kvistarna till antalet är få och små. Också små grupper av kvistar, s.k. ”kattassar” är tillåtna, liksom kittade kvistar.

Ek Rustic

Rustic är som namnet anger en grov och kvistig sortering. Rustic karaktäriseras av kraftiga färgnyanser och ett stort antal av både små och stora kvistar. Lindrig oxidering samt små gropar i kvistarnas kitt är tillåtna.

Ek Vintage

Ek Vintage är en sortering som liknar Rustic, men som även tillåter stora kittade kvistar och sprickor. En sortering med ett åldrat och autentiskt utseende som finns i flera olika nyanser. Vintage tillverkas endast i färgnyanserna för Vintage Collection.