Timberwise-golvets egenskaper

I Timberwise-golven kombineras bra trägolvs egenskaper, både utseendemässigt och tekniskt på ett unikt sätt.
ulkonäkö

1. Fantastiskt utseende

Utseendet med de breda plankorna, de fantastiska nyanserna och mikrofas(t)at på alla sidor skiljer Timberwise från andra golv. Det stora sortimentet av golv ger möjlighet att välja en traditionell eller modern inredning. Timberwise färgsortiment erbjuder kunden alternativ (som spänner) från vita och ljusa nyanser till mörkare, även svarta färger, och icke minst de tvåfärgade produkterna! Sortimentet av träsorter inkluderar lövträd och traditionella barrträd. Timberwise produkter ger en känsla och stämning av äkta trägolv i huset, (våningen) lägenheten och allt däremellan. Våra produkter är utmärkt lämpade även för offentliga utrymmen.
liimasaumat

2. Robust limmade fogar

Trä är ett hygroskopiskt, levande material. Trä absorberar och avger fukt utifrån luftfuktighet och lufttemperatur. Det betyder att träets volym ändras efter rådande omständigheter. Av den anledningen är det viktigt att parkettens limmade fogar kan klara påfrestningar. Beständigheten (av) på de limmade fogarna på parkettgolv från Timberwise klarar de allra strängaste testen på området (JAS2),vilket gör att de är lämpade för varierande omständigheter. Vi testar våra produkter genom att koka testbitar i vatten i flera timmar. Inte ens den påfrestningen får orsaka att de limmade fogarna försvagas eller att de olika delarna av parkettstrukturen lossnar. Timberwise-produkter har en struktur som håller – de limmade fogarna håller och ytan delamineras inte. I praktiken betyder det att vår produkt inte har några problem med att utstå de mest utmanande omständigheter, som t.ex. Finlands fyra årstider. Väldigt få icke-finska produkter kan matcha detta!
Emissiovapaat

3. För en ren inomhusluft – emissionsfria produkter

Eftersom golvet är en av de största ytorna i hemmet, har Timberwise gjort produktsäkerhet till ett av sina primära kvalitetskriterier. För att säkerställa en ren inandningsluft,använder vi lim i Timberwise produkter, som inte innehåller formaldehyd. Formaldehyd är en kemikalie som bidrar till en inomhusluft med dålig kvalitet. Även i små mängder kan det irritera ögonen och de övre luftvägarna, och det misstänks vara kopplat till astma och allergisymtom. Den huvudsakliga källan till formaldehyd är spånskivor, men parkettgolv och laminatgolv avger också formaldehyd om det ingår i limmet de är gjorda av. Det är en viktig fråga, speciellt för familjer med små barn som kryper och leker på golvet. Säkra och emissionsfria produkter bidrar till bekvämligheten i hemmet, bättre inomhusluft och lägre risk för allergier och astma.
Ekologinen

4. Ekologiskt

Timberwise-golv är gjorda av förnybara, naturliga resurser. Alla produkter är tillgängliga med PEFC-certifikat. Timberwise inköpspersonal samarbetar endast med certifierade och testade materialleverantörer, så att vi inte behöver använda trä från utrotningshotade arter. Våra processer belastar naturen så lite som möjligt och vi återvinner allt avfall och de biprodukter vi genererar. Till exempel så används det sågspån som skapas som en biprodukt av vår produktionsprocess till att värma upp våra torkkammare.
Suomessa

5. Made in Finland – en viktig flaggsymbol

Timberwise är under finskt ägarskap och vår produktion ligger i Finland, vilket inte är så vanligt nuförtiden. Vi värdesätter finska råmaterial – två tredjedelar av råmaterialet i våra produkter är alltid finskt – och den långa traditionen av träkunskap och den professionella kompetens som följer med. Den högt automatiserade fabriken ligger i staden Loimaa i sydvästra Finland. Den jämna produktkvaliteten säkras av ett internt kvalitetssystem och en kontinuerlig utbildning av personalen. Made in Finland – Timberwise högkvalitativa produkter är tillverkade i Finland!
Aitoa-puuta

6. Äkta trä

Alla tre lager i Timberwise golv är tillverkade av äkta trä. I barrträprodukter är ytlagret ca. 4,5 mm tjockt och i lövträprodukter är det ca. 3,5 mm. Det gör att golvet kan slipas och behandlas flera gånger, vilket gör våra golv till en hållbar och långvarig investering.
Stabiili

7. Stabil struktur

Den korslimmade strukturen i tre (lager) skikt minskar drastiskt de hygroskopiska förändringarna av parkettbrädan och minskar dess förändringar med luftfuktighet och lufttemperatur jämfört med solida träplankor eller trägolv med två (lager) skikt. Eventuella hygroskopiska förändringar sker inuti strukturen, så till skillnad mot solida trägolv, uppvisar golvet sällan några springor. Normalt så brukar plywood-strukturerade produkter ha en struktur i två (lager) skikt, men till skillnad mot Timberwise produkter så har de inte ett motbalanserande (lager) skikt av faner. Det motbalanserande faneret ger produkten en struktur med tre (lager) skikt, vilket gör att du kan montera golvet som ett installationsgolv, och golvet förblir stabilt.

Som en föregångare använder Timberwise en 9 mm tjock finsk plywoodskiva av björk i (lagret i mitten) mellanskiktet. Det anses som mycket mer robust och stabilt än de plywoodskivor av barrträ som normalt används. De hygroskopiska förändringarna i ramen är marginella eftersom den korslagda strukturen i plywood av björk saknar reflektionen från det traditionella (lagret) skiktet i mitten av faner. Golvet förblir jämnt och utan bucklor, så det är lämpat för utmanande förhållanden som t.ex. Skandinavien, Sydeuropa eller Mellanöstern där temperatur och luftfuktighet ändras med årstiderna. Det förstärker också golvets mekaniska styrka, golvet är robust och mer solitt. Dessutom ger björkplywood en mer effektiv ljuddämpning och fuktsäkerhet.
Helppo

8. Lätt att montera

Timberwise produkter finns tillgängliga med det snabba och enkla låssystemet WiseLoc eller med traditionella limmade fogar. Golven med WiseLoc låssystem är, tack vare den patenterade 5G-tvärfogen, ett av det enklaste och snabbaste sättet att montera golv på marknaden. När golvet är monterat trycks tvärfogen ned och låses automatiskt tack vare en fjäder, utan att golvbrädorna behöver böjas. WiseLoc sparar tid och monteringskostnader. Vi rekommenderar användning av de traditionella limfogarna i fritidshus (där förhållanden varierar mer än normalt) och i anläggningar där ytbehandlingen sker på plats.
Soveltuvuus

9. Lämpar sig för golvvärme

Timberwise golv, både limmade typer och typer med låssystem, kan installeras ovanpå golvvärme så länge de punkter följs som nämns i monteringsinstruktionerna.
pintakäsittelyt

10. Mångsidig ytbehandling

Timberwise parkett finns i en mängd olika färger, ett av det största sortimentet på marknaden. Vår produktutveckling söker konstant efter nya trendiga yt- och färgbehandlingar. Tack vare vår flexibla produktion kan vi också leverera kundanpassade produkter. Vårt sortiment kan erbjuda något för alla och envar! Vårt sortiment av ytbehandling innefattar UV-härdade vaxoljor, lacker och naturoljor, och ytorna kan antingen slipas eller borstas. Lackerna har olika grader av glans. Mer information om ytbehandlingarna finns här.