Timberwise Nyckelflaggan

Trots sitt namn är Timberwise ett finskt företag med tillverkning i Finland. Vi har bara en fabrik och den ligger i Loimaa i Egentliga Finland. Till skillnad från de flesta parkettgolvtillverkarna har vi inte tillverkning någon annanstans. Därför har vi alltid kontroll över produkternas kvalitet och kan övervaka den på kontinuerlig basis. Som ett tecken på att våra produkter och tjänster kommer från Finland har vi även beviljats Nyckelflaggan. 

 

TehtySuomMadeIn_Sin_rgb

Nyckelflaggan hjälper oss att, framför allt här i Finland, identifiera våra produkter som tillverkade i Finland, men den fungerar också som en garanti för kvalitet och träförädlingskunskaper för vår exportmarknad. Två tredjedelar av våra produkter är finländska, då bottenlamellen och mellankonstruktionen alltid består av finländsk råvara. Bottenlamellen är av finländsk gran och mellankonstruktionen av finländskt björkfaner eller furu- eller granlamell. Ytlamellmaterial som inte växer i tillräcklig mängd i Finland införskaffas från så närliggande EU-områden som möjligt.

Medan den övriga parkettindustrin med tiden har övergått i utländsk ägo eller flyttat sin produktion utomlands (i Finland finns det numera bara två tillverkare) har Timberwise investerat för att behålla produktionen och arbetsplatserna i Finland. För oss är det en hederssak att föra vidare de finländska träförädlingskunskaperna och behålla arbetsplatserna i Finland. För det kan vi tacka vår grundare och ägare Markku Mäkitalo.

Genom att välja ett finländskt parkettgolv från Timberwise stödjer du finländskt arbete och bidrar till att bevara den finländska träförädlingen i Finland. Dessutom får du ett säkert, hållbart och långvarigt kvalitetsgolv.

Mer information (på finska) om Förbundet för Finländskt Arbete och Nyckelflaggan

Key-Flag-diploma_30183_SWE