Timberwise – företaget

Timberwise Oy, ett finskt familjeägt företag beläget i Loimaa, har tillverkat enstavsparkett av förstklassig kvalitet sedan år 2000. Att tillverka högkvalitativa golv i enstavsparkett, d.v.s. parkettgolv av brädor, är vårt specialområde.

Under hela vår existens har vi fokuserat på kvalitet, säkerhet och finska råmaterial – åtminstone två tredjedelar av råmaterialet i våra produkter är alltid finskt. Timberwise har velat vårda de finska kunskaperna i träbehandling och vi har därför fokuserat på att behålla tillverkningen i Finland genom att utbilda vår personal och investera i maskiner.

Under det tidiga 2000-talet var Timberwises huvudsakliga produkter parkettgolv av furu, gran och sibiriskt lärkträ. Då exporterade vi ca. 90 % av vår produktion till Centraleuropa, Tyskland, Italien och Österrike, speciellt till områdena i närheten av Alperna. Furu- och granprodukter exporterades också till Danmark och Japan. I Europa var produkterna bäst kända under namnet Landhausdielen. Det engelska namnet på vårt företag och våra produktnamn kommer från den tiden. Sedan begynnelsen har vår drift dock alltid legat under finskt ägarskap och våra produktionsanläggningar har alltid legat i Loimaa.

Marknaden utvecklades och Timberwise utvecklades också. Vi blev tillverkare av högkvalitativa parkettgolv av lövträ. Timberwise var den första tillverkaren av parkettgolv som slutade att använda exotiska träslag av etiska skäl och istället fokusera på tillverkning av parkettgolv i ek och ask. Samtidigt med detta specialiserade vi oss i färgbehandling eftersom vi ville kunna erbjuda våra kunder golv i mörka nyanser men mer etiskt och ekologiskt riktiga, genom att färga ekträ. Vi är föregångare i färgbehandling och vi har en av de största urvalen av färger för trägolv. Tack vare vår flexibla produktion kan vi tillverka kundanpassade produkter.

Vi försäkrar samtidigt att våra produkter är säkra att använda. Timberwise produkter innehåller inte tillsatser av formaldehyd, så de avger inte farliga kemikalier i rummet. Hållbara finska Timberwise-produkter av förstklassig kvalitet är ett säkert val för barnfamiljer och för allergiker!

Tack vare den nya strukturen har våra produkter en utmärkt hållbarhet vid krävande förhållanden och de kan användas varsomhelst, från det torra, kalla Norden till de varmaste områdena på vår jord. Som en föregångare, så använder vi finsk björkplywood som mellanskikt, vilket garanterar att golvets struktur är så stabilt som möjligt eftersom det minimerar golvets reaktion på olika förhållanden. Vi fokuserar också på att vara miljövänliga. Våra råmaterial kommer alltid från PEFC-certifierade skogar, och vi återvinner avfall och biprodukter som skapas under produktionsprocessen. Till exempel så används det sågspån som skapas som en biprodukt i produktionsprocessen till att värma upp våra torkkammare.

Med ett finskt parkettgolv från Timberwise är du garanterad att få ett säkert, hållbart golv av förstklassig kvalitet.

Med vänliga hälsningar,
Team Timberwise

Ta kontakt

Timberwise Oy

  • Adress: Juvantie 222 PO BOX 99, 32201 LOIMAA, FINLAND
  • Telefon: +358 2 7636420
  • E-mails: firstname.lastname@timberwise.fi